HTML

Farkasfog és keresztharapás

Ha azzal, hogy írom ezt a blogot, egy embernek is segítek - mert rádöbben, hogy érdemes belevágnia -, már megérte.

Friss topikok

  • eperella: Szia! 5 napja kaptam ferdesíkot. Nem tudom, hogy hogy is kellene használnom, hogy eredménye legyen... (2014.07.21. 10:36) Ellenőrzés I.
  • Emily Hume: @Nasibog: Először is köszönöm, másodszor pedig küldtem privit. :) (2013.10.07. 09:39) Május 3.

Címkék

aalatt (1) aktiválás (1) alkohol (1) állkapocs (3) alsó (8) alsó fogak (2) alsó ív (1) alsó szemfog (1) anyagiak (13) asszisztens (4) átbillen (2) bal oldalon (1) bement (2) beszéd (2) beszélni (1) bölcsességfog (1) brackett (11) célegyenes (1) csere (8) csiszol (3) csiszolás (1) csúsztatás (1) dohányzás (1) doki (7) dől (1) drót (1) éjszakai (2) elindul (1) ellenőrzés (3) eltávolít (1) elviselhető (1) elzsibbad (1) erős (1) érzékeny (7) érzéstelenítő (3) eszköz (1) esztétikus (1) étkezés (1) evés (2) fáj (14) fájdalmas (1) fájdalom (10) fájdalomküszöb (1) farkasfog (6) fehér (2) felhív (1) felragaszt (2) felső (11) felső ív (3) fém (3) fémgyűrű (3) fémív (1) fémszál (6) fém ív (2) ferdesík (10) feszít (3) feszítés (1) feszül (3) feszülés (1) fizet (12) fog (3) foghúzás (6) fogkő (1) fogmosás (1) fogó (1) fogsor (1) fogszabályozás (1) fogszabályzó (5) fogszabi (4) fogvédő (1) forint (9) fotó (5) főzelék (1) frontfog (2) géz (1) goshgarian (2) Goshgarian (2) gumi (20) gumigyűrű (8) gumikötés (2) gumizás (1) gyógyulás (1) harapás (1) harapófog (1) háromszög (1) hólyag (3) hólyagok (1) húzás (3) húzódik (1) időpont (1) injekció (2) íny (1) ínygyulladás (2) ív (20) ívcsere (9) izület (1) kaja (8) kalapács (1) kellemetlen (3) kemény (1) kép (12) keresztharapás (4) kibírható (4) kicsúszott (1) kihúzták (2) kisörlő (7) komplikáció (1) kontroll (1) középvonal (1) lágy (1) lenyomat (2) lepedék (1) letörött (1) leveszi (1) linguál (3) linguál ív (1) lingvális (5) megfeszült (1) megigazít (1) merevítő (1) metsző (13) mintavétel (3) mozdul (4) mozog (2) műtét (1) nagyörlő (1) nyelv (1) nyitott harapás (1) öblögetni (1) óra (2) összecsukni (1) összekötő (1) para (1) porcelán (8) probléma (1) rágás (4) ragaszt (2) ragasztó (2) rágó (1) rendeződik (1) rész (1) ronda (1) rugalmas (1) sajog (1) sárga (1) sárga gumi (1) seb (2) sért (1) sodrott (1) sor (1) szabályzó (1) szájpadlás (1) szájsebész (1) szájsebészet (1) szélső metsző (1) szemfog (25) szeparáló (2) szerszám (1) szilárd (2) szimmetria (1) szúr (1) tejtermék (1) terhelés (2) töméscsere (1) tükör (1) tűszúrás (1) vándorolnak (1) vatta (2) vége (2) vérezni (1) vérzés (2) viasz (1) zár (2) záracska (10) záracskák (5) zsibbadás (3) zsibbasztó (3) Címkefelhő

Levették az állandó fogszabit

2013.09.16. 15:22 Emily Hume

Ma reggel voltam a dokinál és megszabadultam a fogszabitól. Nagyon jó érzés, bár az ide vezető út elég göröngyös volt. Először is egy ilyen fogóval egybe leszedte az egész fogszabályzót, természetesen külön felül és alul. Az alsóval kezdte. Minden fognál volt egy ilyen kis pattanás, de nem volt különösebb nagy fájdalom. De meglehetősen kellemetlen a dolog. Főleg jobbára a hátsó fogaknál, ahol ugye körbe volt ragasztva a gyűrű, ott nem jött le olyan könnyen. Az embernek olyan érzése van egy picit azoknál a hátsó fogaknál, mintha ki akarnák húzni. Pedig hát nem, a doki is mondta, hogy ne aggódjak, minden terhet a fogó visel, a fogaknak nem lehet baja. Nekem a felső levétele sokkal rosszabb volt. A hátsók is eléggé fájtak és elöl az egyik metszőm nagyon megszenvedte, most mozog is egy picit. Ráadásul a porcelán brackettek törtek a levételnél, aminek még durvább hangja van. Hát akárhogyan próbálkoztam, azért kifolyt egy kicsit a könnyem. Nem igazi sírás volt ez, inkább amolyan nem tudsz mit tenni a fájdalom ellen és hát magától kifolyik a könny. De miután szerencsésen lejött nagy volt a megkönnyebbülés. Utána lepolírozta a fogakat. Ennek is sajnos olyan hangja van, mint a fúrónak, ami szintén rossz, de ez már egy sokkal fájdalommentesebb procedúra volt. Nyilván a fogak, illetve az íny érzékenyebb a fogszabályzó után, így néhol ez is tud azért fájdalmas lenni. Miután egy durvább polírozóval végigment rajta, jött egy finomabb, az már sokkal tűrhetőbb volt. Ezek után még látott az alsó metszőkön belül egy kis fogkövet, úgyhogy azt is leszedte. Ez nem tartott sokáig, kibírható fájdalom. Utána vett mintát külön az alsó és a felső fogsorról is. Ezen csinálják meg az éjszakait, amiért majd szerdán megyek vissza. 

Miután végeztünk már csak ki kellett mosakodnom a gipszből amit az arcomra kent és megcsodálnom a fogaimat a tükörben. Elég durva érzés. Iszonyat jó végigsimítani a nyelvemmel a fogsoromon, ami nemcsak, hogy tökéletesen sima most, hanem teljesen egyenletes is. Mintha csak egy katalógusból léptem volna ki.

Igazából, ahogy egyre többet nézem a tükörben látom, hogy nem annyira szép minden fogam, de azt hiszem ez ellen már nem lehet mit tenni, ez egyszerűen adottság kérdése, hogy kinek milyen alakúak a fogai. Most így a végén 45 000 forintot kellett fizetnem, de ebben már benne van az a sín, amit szerdán kapok.

Nemsokára jelentkezem képekkel. Szerdán még írok, hogy mi volt, illetve majd néha még utána is szeretnék írni, hogy milyen az éjszakai használata, mennyire mozdultak el a fogak, de reméljük nem fognak. :)

Plusz, azt el is felejtettem, hogy egy olyan 2-3 hete kivetettem a jobb alsó bölcsességfogam, mert eléggé fájt. Úgyhogy már csak abból is egy van hátra. 

Szólj hozzá!

Címkék: fotó kép fájdalom porcelán forint érzékeny vége fog doki fogszabályzó foghúzás felső fáj anyagiak ragasztó ív fizet fogszabi mozog fogkő alsó lenyomat metsző mintavétel kihúzták kibírható brackett záracska alsó fogak

A bejegyzés trackback címe:

https://szemfogszabi.blog.hu/api/trackback/id/tr985517243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása