HTML

Farkasfog és keresztharapás

Ha azzal, hogy írom ezt a blogot, egy embernek is segítek - mert rádöbben, hogy érdemes belevágnia -, már megérte.

Friss topikok

  • eperella: Szia! 5 napja kaptam ferdesíkot. Nem tudom, hogy hogy is kellene használnom, hogy eredménye legyen... (2014.07.21. 10:36) Ellenőrzés I.
  • Emily Hume: @Nasibog: Először is köszönöm, másodszor pedig küldtem privit. :) (2013.10.07. 09:39) Május 3.

Címkék

aalatt (1) aktiválás (1) alkohol (1) állkapocs (3) alsó (8) alsó fogak (2) alsó ív (1) alsó szemfog (1) anyagiak (13) asszisztens (4) átbillen (2) bal oldalon (1) bement (2) beszéd (2) beszélni (1) bölcsességfog (1) brackett (11) célegyenes (1) csere (8) csiszol (3) csiszolás (1) csúsztatás (1) dohányzás (1) doki (7) dől (1) drót (1) éjszakai (2) elindul (1) ellenőrzés (3) eltávolít (1) elviselhető (1) elzsibbad (1) erős (1) érzékeny (7) érzéstelenítő (3) eszköz (1) esztétikus (1) étkezés (1) evés (2) fáj (14) fájdalmas (1) fájdalom (10) fájdalomküszöb (1) farkasfog (6) fehér (2) felhív (1) felragaszt (2) felső (11) felső ív (3) fém (3) fémgyűrű (3) fémív (1) fémszál (6) fém ív (2) ferdesík (10) feszít (3) feszítés (1) feszül (3) feszülés (1) fizet (12) fog (3) foghúzás (6) fogkő (1) fogmosás (1) fogó (1) fogsor (1) fogszabályozás (1) fogszabályzó (5) fogszabi (4) fogvédő (1) forint (9) fotó (5) főzelék (1) frontfog (2) géz (1) Goshgarian (2) goshgarian (2) gumi (20) gumigyűrű (8) gumikötés (2) gumizás (1) gyógyulás (1) harapás (1) harapófog (1) háromszög (1) hólyag (3) hólyagok (1) húzás (3) húzódik (1) időpont (1) injekció (2) íny (1) ínygyulladás (2) ív (20) ívcsere (9) izület (1) kaja (8) kalapács (1) kellemetlen (3) kemény (1) kép (12) keresztharapás (4) kibírható (4) kicsúszott (1) kihúzták (2) kisörlő (7) komplikáció (1) kontroll (1) középvonal (1) lágy (1) lenyomat (2) lepedék (1) letörött (1) leveszi (1) linguál (3) linguál ív (1) lingvális (5) megfeszült (1) megigazít (1) merevítő (1) metsző (13) mintavétel (3) mozdul (4) mozog (2) műtét (1) nagyörlő (1) nyelv (1) nyitott harapás (1) öblögetni (1) óra (2) összecsukni (1) összekötő (1) para (1) porcelán (8) probléma (1) rágás (4) ragaszt (2) ragasztó (2) rágó (1) rendeződik (1) rész (1) ronda (1) rugalmas (1) sajog (1) sárga (1) sárga gumi (1) seb (2) sért (1) sodrott (1) sor (1) szabályzó (1) szájpadlás (1) szájsebész (1) szájsebészet (1) szélső metsző (1) szemfog (25) szeparáló (2) szerszám (1) szilárd (2) szimmetria (1) szúr (1) tejtermék (1) terhelés (2) töméscsere (1) tükör (1) tűszúrás (1) vándorolnak (1) vatta (2) vége (2) vérezni (1) vérzés (2) viasz (1) zár (2) záracska (10) záracskák (5) zsibbadás (3) zsibbasztó (3) Címkefelhő

Öröm, öröm :)

2012.11.17. 23:12 Emily Hume

Gyerekek, 3 hét múlva szabad, boldog ember leszek. Most is boldog vagyok, de akkor a fogaim miatt leszek az!

Voltam péntek délelőtt dokinál. Mondtam neki, hogy az elmúlt három hétben volt egy kisebb krízisem, megindult az egyik bölcsességfogam és iszonyat fájt 4 napig. Aztán elmúlt. Mondta, hogy ha begyullad, akkor majd fel kell vágni egy picit az ínyt, hogy legyen helye kibújni, de ha nem fáj és nincs begyulladva aktuálisan, akkor nyilván nem szabad bántani. Lehet, hogy csak fordult egyet.

Ezután megbeszéltük, hogy még mindig iszonyat érzékenyek a szélső metszők, úgyhogy okosan bánjon velük. De tényleg nagyon vigyáz rájuk, mert alig fájt, amikor kicserélte felül az ívet és új gumikötéseket tett rá. Szóval ez volt az "unalmasabbik" fele a dolognak.

Az izgi az volt, hogy leütötte a ferdesíkot! Mondjuk amikor megláttam, hogy egy olyan kis kalapáccsal közelít felém, mint amilyennel a reflexeket vizsgálják, azt hittem elájulok. Nem tudtam eddig, hogy elképzelni ezt a "leütést", de maradjunk annyiban, hogy nem kellemes, nem teljesen fájdalommentes, de simán kibírható és inkább félelmetes mint veszélyes. :) Kb. a 6. ütésre lejött. Ez annyiból állt, hogy ráütögetett több helyen ezzel a kis kalapáccsal a műanyag ferdesíkra, ettől megrepedt az alatta lévő ragasztó és egyszer csak lejött a műanyag. Egy jó adag ragasztó maradt a számban, amit lekapargatott, ez nem volt valami jó, mivel az ínyem is begyulladt a ferdesík alatt. A szagokról inkább nem beszélnék, azért mindenki el tudja képzelni, hogy több mint 2 hónapig ott fogrém nem járt. Az ínygyulladás teljesen normális ilyen esetben, azt mondta a doki, hogy ez hamar helyrejön. Vagy öt percig csak nézte a fogaimat és azon hezitált, hogy visszaragassza-e, hogyan tesz jobbat nekem. Ugyanis átfordultak a fogak, az első négy metsző az alsó fogsorom előtt harap. Hát valami csodás élmény volt, komolyan!! Tükörben is megmutatta, nagyon durva! És a nyelvemmel, ahogy kerestem a fogaimat a számban... hirtelen mintha nem is önmagam lettem volna. Mondta, hogy nem meglepő, ha megváltozik a közérzetem, volt egy fiú, aki hasonló esetben volt, mint én, és ő szédüléses tüneteket produkált a megváltozott érzés miatt. Egy szó, mint száz, nagyon jó érzés volt látni, hogy sikerült, szép és megérte szenvedni. 

Végül úgy döntött, hogy visszaragasztja még 3 hétre. Az alsó szemfogaim nagyon sokat mozdultak befelé a ferdesík előtt és attól fél, ha most így hagyná, akkor visszaindulnának az eredeti pozíciójuk felé, és ezt nem szeretné kockáztatni. (Meg én sem.) 3 hetet féllábon is kibírok. És most, hogy láttam, milyen, már csak az örömre tudok gondolni, amit akkor fogok érezni, ha leveszi. Fel fogja ragasztani alulra az összes fogra a brackettet, a metszőkre is - azokon ugye eddig nem volt. Szóval két teljes ívű fogszabim lesz, szép harapással, farkasfogak nélkül. Hmm... A szemfogaim egyre jobban beilleszkednek, nyilván kicsit még feljebb vannak, mint a többi fog, de minden egyre csodásabb. Most a fogak közötti szünetek azok, amik abszolút nem esztétikusak, de ez legyen a legkisebb problémám, ez már csak tologatás kérdése. :)

3 hét múlva jövök, fotóval és élménybeszámolóval. 

A felső ívcseréért 4500-t fizettem. Jövő alkalommal is lesz felső ívcsere, plusz ugye a záracskák, meg alsó ív. Nagyjából 33 ezret fogok fizetni, de erről pontosat majd akkor. 

Szólj hozzá!

Címkék: fotó kép fájdalom gumi kalapács forint érzékeny csere doki felső fáj anyagiak ív fizet alsó keresztharapás metsző mozdul ínygyulladás ívcsere farkasfog bement szemfog záracskák felragaszt brackett záracska ferdesík átbillen

A bejegyzés trackback címe:

https://szemfogszabi.blog.hu/api/trackback/id/tr334912238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása